Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Radu Cristescu ține partea profesorilor greviști: ”Pentru achiziții dubioase au fost bani, dar pentru salariile lor nu”?
Cabinet Parlamentar Radu Cristescu  - Miercuri, 19 Ianuarie 2022

În contextul grevei de avertisment declanșate în cursul zilei de miercuri de cadrele didactice membre ale principalelor federații sindicale din învățământ, deputatul PSD de Satu Mare, Radu Cristescu, a publicat o declarație prin care susține drepturile și revendicările acestora.

Profesorii greviști au dreptate!

Pentru orice om cu capul pe umeri, e clar că pedagogii au fost, în deceniile de după 1989, printre cele mai oropsite categorii profesionale. Iar asta se vede, din păcate, în calitatea tot mai scăzută a absolvenților.

Iată de ce cred că profesorii au dreptate să protesteze, prin grevă, pentru drepturile lor legale. Pentru achiziții dubioase au fost bani, dar pentru drepturile lor salariale nu s-au mai găsit. Da, e o perioadă dificilă din punct de vedere financiar, dar nu e în regulă ca tot profesorii să fie printre cei care suferă.

O remarcă aș mai vrea să fac : dacă profesorii erau la fel de fermi în atitudine pe vremea guvernelor Orban și Cîțu, poate că azi situația era alta și nu mai era nevoie să protesteze prin grevă. Iar asta e valabil și pentru alte categorii de salariați, pe care vorbele frumoase ale unora le-au făcut să uite faptele concrete ale altora.

În rest, e clar că România trebuie să aibă din nou doi dintre stâlpii pe care s-a ridicat țara : învățătorul și preotul. Fără ei, vom fi doar un teritoriu populat, nu o țară și un popor.

1191 vizite
Distribuie pe

CU PREOČšII LAS-O MAI MOALE
2022-01-25 13:27:12